Massasje

Hvorfor massasje?

Massasje er et veldig potent verktøy for å sette igang utskillelse av slaggstoffer i kroppen. Muskler som er stive og spente eller ømme holder ofte på en god del avfallsstoffer eller slaggstoffer som nevnt over. Spesielt der hvor musklene er betente er noe av årsaken at muskelen ikke har klart å skille ut avfallstoffer så det har skjedd en opphoping i muskelen. Massasje har den funksjonen at man bruker sine hender for å gni ut det som sitter i muskelen som ikke har fått kommet gjennom (gjennom blodomløpet) og man søker at muskelen gjenvinner sin naturlige tilstand av velvære og funksjonalitet.

Hvorfor blir muskelene stive og ømme?

Mange lever et liv hvor alt skal rekkes og hvor kroppen ikke får tid til å være med og hente seg inn igjen. Overbelastning er ordet som brukes om en muskel eller et område som har fått for mye belastning i form av trening/jobb/annen aktivitet hvor den ikke har fått kommet seg skikkelig før den har måttet ut i ny aktivitet. Dette fører på sikt til ubehag som betennelse. Her kan også sener og muskel/senefester bli betente ved for mye aktivitet/overbelastning.

Massasjens fordeler

Massasje er en utrolig god avspenningsmetode for kroppen. Her blir også sinnet påvirket fordi berøring av muskler og annet vev setter igang hormonproduksjon i hjernen av bl.a. gledeshormonet oxytocin. Dette gir en avslappet følelse og reduserer stress. Massasje fremmer også god helse, det at kroppen får fart på blodomløpet og får løsnet på knuter og ansamlinger av avfallsstoffer gjør at kroppens biologiske funksjoner arbeider bedre. Mange velger massasje jevnlig for å holde helsen vedlike, selv om man ikke har akutte skader.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s